content design

Content design: Wat werkt het beste voor je doelgroep?

Ik schrijf veel en graag. Bijvoorbeeld voor websites, blogartikelen of teksten voor je nieuwsbrief. Hier vind je een overzicht van de zakelijke teksten die ik het meest schrijf.

Maar soms is tekst niet het beste.

Als content designer zet ik een stap terug en stel ik de vraag: Wat is de beste manier om de doelgroep te bereiken? Want misschien is een video, foto’s, illustraties of een infographic een veel beter middel om in te zetten. Ik adviseer je welke content het beste aansluit bij je doelen en heb een groot netwerk aan specialisten die deze middelen voor je kunnen ontwikkelen.

Ja dit wil ik

Wat zeggen klanten over mij

Je bent pas echt goed als iemand anders het zegt. Toch?

“Alles wat echt goed is lijkt simpel. Petra heeft ons perfect geholpen met onze website. Ze vraagt en vraagt tot ze weet wat je nou echt wilt vertellen en welke structuur daarbij past. En de teksten die vervolgens uit haar pen vloeien zijn in één keer goed. Dan denk je bijna: is dit nou alles? Maar het is het meesterschap van de zen-monnik die jaren en jaren mediteert en traint, om uiteindelijk in één korte klap met zijn blote hand een steen te kunnen splijten.”

Otto Reuchlin | Peer Accountants

“Je hebt mijn teksten gedegen bekeken, je verdiept in mijn vakgebied en hele kritische vragen gesteld. Dat vond ik toen best pittig, maar die manier van werken heeft teksten opgeleverd waarmee ik na één correctieronde met wat kleine aanpassingen, helemaal tevreden was. Dat vind ik knap gedaan.”

Merel Nip | Organizing Education

“Als websitemaker droom je van een tekstpartner als Petra. Zij kan de lead nemen bij de eerste gedachtevorming en werkt dat uit in uitstekend werkbare teksten. Daarbij spart ze regelmatig over de look & feel en de flow van de website en als ze haar teksten aanlevert, overtreffen die de eisen die door die specifieke website worden gesteld.”

Anton Theunissen | Ant Communications