content design

Content design: Wat werkt het beste voor je doelgroep?

Ik schrijf veel en graag. Bijvoorbeeld voor websites, blogartikelen of teksten voor je nieuwsbrief. Hier vind je een overzicht van de zakelijke teksten die ik het meest schrijf.

Maar soms is tekst niet het beste.

Als content designer zet ik een stap terug en stel ik de vraag: Wat is de beste manier om de doelgroep te bereiken? Want misschien is een video, foto’s, illustraties of een infographic een veel beter middel om in te zetten. Ik adviseer je welke content het beste aansluit bij je doelen en heb een groot netwerk aan specialisten die deze middelen voor je kunnen ontwikkelen.

Ja dit wil ik

Wat zeggen klanten over mij

Je bent pas echt goed als iemand anders het zegt. Toch?

“Alles wat echt goed is lijkt simpel. Petra heeft ons perfect geholpen met onze website. Ze vraagt en vraagt tot ze weet wat je nou echt wilt vertellen en welke structuur daarbij past. En de teksten die vervolgens uit haar pen vloeien zijn in één keer goed. Dan denk je bijna: is dit nou alles? Maar het is het meesterschap van de zen-monnik die jaren en jaren mediteert en traint, om uiteindelijk in één korte klap met zijn blote hand een steen te kunnen splijten.”

Otto Reuchlin | Peer Accountants

“Soms krijg ik van klanten teksten voor mijn website aangeleverd waarmee ik niet uit de voeten kan. Te lang, te kort of te veel proces en te weinig resultaat. En wat is het dan heerlijk dat jij die teksten graag onder handen neemt, zodat zij wel lekker lopen en alles wat mijn klant zo graag voor het voetlicht wil brengen ook daadwerkelijk in de schijnwerper komt te staan. De afgelopen jaren heb je meerdere getuigenissen geredigeerd, waarbij mijn klanten stuk voor stuk blij en goedkeurend reageerden. “Zo bedoelde ik het precies te zeggen”. “Dat heb ik toch zelf geschreven?” “Wat handig om die alinea’s om te gooien en met het eind te beginnen”.

Mijn conclusie uit meerdere malen samenwerken met jou is win-win-win. Ik bespaar mezelf tijd en energie door niet te doen waar ik minder goed in ben én hetzelfde geldt voor mijn klant. Terwijl jij juist energie krijgt door dit wel te doen en hieraan graag je tijd besteedt. Wat willen drie mensen nog meer?”

Margriet Taams | Fit For Thought Denkadvisering BV

“Als websitemaker droom je van een tekstpartner als Petra. Zij kan de lead nemen bij de eerste gedachtevorming en werkt dat uit in uitstekend werkbare teksten. Daarbij spart ze regelmatig over de look & feel en de flow van de website en als ze haar teksten aanlevert, overtreffen die de eisen die door die specifieke website worden gesteld.”

Anton Theunissen | Ant Communications