6 tips om ideeën voor een blogartikel te bedenken

Een blogartikel schrijven kan een hele uitdaging zijn. Er zijn genoeg manieren om aan ideeën te komen, al is het niet zo eenvoudig door gewoon te wachten tot de inspiratie toeslaat. Je moet aan het werk als je wilt dat je blog een succes wordt. Bloggen is een uitstekende manier om in beeld te komen bij de mensen die je wil bereiken. Als je het lastig vindt om onderwerpen te verzinnen, lees dan deze blogpost. Met deze 6 tips help ik je op weg.

Tip 1: Brainstorm met vrienden

Brainstormen met vrienden over nieuwe blogonderwerpen is vooral nuttig als ze in een andere branche zitten dan jij. Vraag hen met welke vragen zij zitten in relatie tot jouw product of dienst. Wees ruimdenkend en luister naar hun suggesties en probeer vanuit een ander perspectief te denken en je eigen aannames los te laten. Het brengt je zeker op nieuwe ideeën die je zelf nooit had kunnen bedenken.

Tip 2: Vraag het je afnemers

Een van de beste manieren om ideeën op te doen voor nieuwe blogposts is om je klant te bevragen. Vaak denk je te weten wat je (potentiële) klant bezighoudt. In grote lijnen zal dat kloppen, je kent ze en hebt geregeld contact met ze. Maar weet je ook ècht wat hen bezighoudt en waarop ze antwoorden zoeken? Door ze vragen te stellen kom je er erachter waar ze meer over willen weten. Jouw blog met tips en adviezen, helpt ze aan antwoorden.

Tip 3: Vraag je collega’s

Je salesmedewerkers of de mensen op de klantenservice of receptie krijgen vaak andere vragen dan jij. Vraag je collega’s om die vragen op te schrijven en heb je schat aan informatie in handen. Daarnaast zijn periodieke brainstormsessies op de werkvloer heel nuttig en bovendien erg leuk. Het geeft veel input voor ideeën en je zorgt dat iedereen zich betrokken voelt. Werk je als zzp’er? Vraag je samenwerkingspartners om mee te brainstormen. Samen sta je sterk en zij zoeken net als jij ook naar ideeën.

Tip 4: Onderzoek de branche

Wat gebeurt er in jouw branche? Door te googelen kom je erachter waarover de concurrent schrijft, maar ook waar hij niet over schrijft. Check hun sociale mediakanalen en abonneer je op de nieuwsbrief. Wordt lid van relevante groepen en volg mensen of bedrijven op LinkedIn waardoor je op de hoogte blijft over wat er speelt in jouw branche.

Tip 5: Vraag jezelf af waarom je over een onderwerp wilt schrijven

Waarom wil je over een bepaald onderwerp schrijven? Wat is je doel? Wat wil je de lezer meegeven? Door jezelf dit serieus af te vragen kom je vanzelf al met antwoorden die je lezer ook zal bezighouden. Door jezelf deze eenvoudige vraag te stellen, weet je of dit echt het onderwerp is waarover je wil schrijven. En zo niet, dan kan die van je lijst.

Tip 6: Lees reviews & testimonials

Een van de beste manieren om blogideeën op te doen is door te lezen en te luisteren naar waar je (potentiële) klant het over heeft. Kritische reviews en testimonials van klanten zijn een bron van informatie, maar kijk ook eens bij je concurrerent. Door te lezen wat ze goed vinden of wat beter kan, krijg je een goed beeld van hun behoeftes. Door te begrijpen wat je lezers belangrijk vindt, creëer je blogartikelen die aanslaan en zul je meer volgers krijgen.

Geen tijd? Sluit een blogabonnement af

Denk je na het lezen van deze tips genoeg ideeën te hebben, maar heb je geen tijd of geduld? Wil je wel maar zie je jezelf niet elke week of elke maand een blogartikel schrijven? Neem dan contact met me op. Je kunt het bloggen namelijk ook helemaal uit handen geven door een blogabonnement bij me af te sluiten.