Branding

Boek een positioneringssessie

  • Duur: een dagdeel
  • Kosten: €300 excl. btw
Ja dat wil ik!

Wat is branding

Ieder bedrijf is een merk. Met een sterk merk maak je het verschil en ben je onderscheidend. Misschien denk je dat een sterk merk alleen voor consumentenproducten geldt, maar ook voor het mkb is het noodzakelijk om hierin te investeren.

Want als je weet wie je als bedrijf bent, wat je doet en voor wie, waar je voor staat en waar je voor gaat, geef je je bedrijf betekenis. Voor klanten, medewerkers, voor iedereen eigenlijk.

Met goede branding bouw je aan zo’n sterk merk en weet je mensen te raken waardoor ze bij je kopen of bij je willen werken.

Branding is dus veel meer dan een logo. Het definieert je identiteit en je merkwaarden. Je DNA.

Wat als je branding niet op orde is

Slechte branding zorgt voor bad business. Je imago wordt negatief ervaren waardoor je klanten naar de concurrent stappen. Puur omdat jouw merk verkeerd wordt ervaren.

Waarom is branding belangrijk

  • Een eenduidige uitstraling voelt bekent en geeft vertrouwen.

  • Je garandeert een bepaalde kwaliteit.

  • Je bent onderscheidend vergeleken met je concurrenten.

  • Je creëert fans & ambassadeurs, want mensen associëren zich graag met een merk.

  • Het helpt om de verwachtingen van je klanten te managen.

  • Je creëert een emotionele band met je klant.

Kortom, mensen krijgen het juiste gevoel bij jouw organisatie en jouw business en dat levert je loyale klanten op.

Werk aan je branding

Met branding wordt het dus glashelder hoe je kunt inhaken op de behoeftes van je klant. Als je weet wat je kernwaarden, je missie, visie en je unieke verkooppunten zijn, is er geen ruis op de lijn. Bovendien geeft het je focus en motivatie. Want je weet heel goed wat wel en wat niet bij je bedrijf past.

Is je bedrijf gegroeid, je assortiment veranderd of je portfolio uitgebreid? Wil je je bedrijf opnieuw uitvinden omdat de vraag is veranderd of omdat er nieuwe afzetmarkten zijn ontstaan? Of heb je er eigenlijk nooit goed over nagedacht?

Boek een positioneringssessie en krijg duidelijkheid. Samen maken we concreet hoe je je zichtbaarheid in de markt kunt vergroten en waar je je onderscheidend vermogen ligt.

Een sessie duurt een dagdeel en kost € 300 excl. btw.

Boek een positioneringssessie

Wat zeggen klanten over mij

Je bent pas echt goed als iemand anders het zegt. Toch?

“Alles wat echt goed is lijkt simpel. Petra heeft ons perfect geholpen met onze website. Ze vraagt en vraagt tot ze weet wat je nou echt wilt vertellen en welke structuur daarbij past. En de teksten die vervolgens uit haar pen vloeien zijn in één keer goed. Dan denk je bijna: is dit nou alles? Maar het is het meesterschap van de zen-monnik die jaren en jaren mediteert en traint, om uiteindelijk in één korte klap met zijn blote hand een steen te kunnen splijten.”

Otto Reuchlin | Peer Accountants

“Mijn bedrijf bestond 15 jaar en dat wilde ik graag vieren. Omdat het grote feest dat ik in gedachten had helaas niet mogelijk was, kwam ik op een ander idee waarvoor ik Petra hard nodig had. Ik wilde een aantal van mijn klanten vragen wat ik voor ze betekend heb in deze afgelopen 15 jaar. Petra heeft mijn klanten geïnterviewd en naar aanleiding daarvan een aantal mooie reviews geschreven. Ze heeft in de juiste woorden geschreven wat mijn klanten haar vertelden  en mooie quotes en korte pakkende zinnen gebruikt. Echt een goeie manier om te horen wat je klanten nu echt van je vinden. Petra dank je wel, ik ben er echt heel blij mee.”

Monique Kabboord | Administratievezaken.nl

“Als websitemaker droom je van een tekstpartner als Petra. Zij kan de lead nemen bij de eerste gedachtevorming en werkt dat uit in uitstekend werkbare teksten. Daarbij spart ze regelmatig over de look & feel en de flow van de website en als ze haar teksten aanlevert, overtreffen die de eisen die door die specifieke website worden gesteld.”

Anton Theunissen | Ant Communications