Branding

Boek een positioneringssessie

  • Duur: een dagdeel
  • Kosten: €400 excl. btw

Wat is branding

Ieder bedrijf is een merk. Met een sterk merk maak je het verschil en ben je onderscheidend. Misschien denk je dat een sterk merk alleen voor consumentenproducten geldt, maar ook voor het mkb is het noodzakelijk om hierin te investeren.

Want als je weet wie je als bedrijf bent, wat je doet en voor wie, waar je voor staat en waar je voor gaat, geef je je bedrijf betekenis. Voor klanten, medewerkers, voor iedereen eigenlijk.

Met goede branding bouw je aan zo’n sterk merk en weet je mensen te raken waardoor ze bij je kopen of bij je willen werken.

Branding is dus veel meer dan een logo. Het definieert je identiteit en je merkwaarden. Je DNA.

Wat als je branding niet op orde is

Slechte branding zorgt voor bad business. Je imago wordt negatief ervaren waardoor je klanten naar de concurrent stappen. Puur omdat jouw merk verkeerd wordt ervaren.

Waarom is branding belangrijk

  • Een eenduidige uitstraling voelt bekent en geeft vertrouwen.

  • Je garandeert een bepaalde kwaliteit.

  • Je bent onderscheidend vergeleken met je concurrenten.

  • Je creëert fans & ambassadeurs, want mensen associëren zich graag met een merk.

  • Het helpt om de verwachtingen van je klanten te managen.

  • Je creëert een emotionele band met je klant.

Kortom, mensen krijgen het juiste gevoel bij jouw organisatie en jouw business en dat levert je loyale klanten op.

Werk aan je branding

Met branding wordt het dus glashelder hoe je kunt inhaken op de behoeftes van je klant. Als je weet wat je kernwaarden, je missie, visie en je unieke verkooppunten zijn, is er geen ruis op de lijn. Bovendien geeft het je focus en motivatie. Want je weet heel goed wat wel en wat niet bij je bedrijf past.

Is je bedrijf gegroeid, je assortiment veranderd of je portfolio uitgebreid? Wil je je bedrijf opnieuw uitvinden omdat de vraag is veranderd of omdat er nieuwe afzetmarkten zijn ontstaan? Of heb je er eigenlijk nooit goed over nagedacht?

Boek een positioneringssessie en krijg duidelijkheid. Samen maken we concreet hoe je je zichtbaarheid in de markt kunt vergroten en waar je je onderscheidend vermogen ligt.

Een sessie duurt een dagdeel en kost € 300 excl. btw.

Wat zeggen klanten over mij

Je bent pas echt goed als iemand anders het zegt. Toch?

“Petra heeft alle teksten van mijn website geschreven, de indeling verbeterd en geadviseerd over SEO bij nieuwe teksten. Ik krijg daar zeer regelmatig complimenten over. Verder schrijft ze al 2 jaar mijn blogs. Ik stuur haar grofweg mijn ideeën over een onderwerp en zij maakt er iets moois van dat ik direct op mijn site en op mijn socialemedia-kanalen kan plaatsen. Op deze manier werken we al een tijdje samen en ik ben daar supertevreden over.”

Anne-Marie Boogaarts | Funural Quest

“De afgelopen jaren heb je meerdere getuigenissen geredigeerd, waarbij mijn klanten stuk voor stuk blij en goedkeurend reageerden:

“Zo bedoelde ik het precies te zeggen. Dat heb ik toch zelf geschreven? Wat handig om die alinea’s om te gooien en met het eind te beginnen.”

Mijn conclusie uit meerdere malen samenwerken met jou is win-win-win.”

Margriet Taams | Fit For Thought Denkadvisering BV

“Als websitemaker droom je van een tekstpartner als Petra. Zij kan de lead nemen bij de eerste gedachtevorming en werkt dat uit in uitstekend werkbare teksten. Daarbij spart ze regelmatig over de look & feel en de flow van de website en als ze haar teksten aanlevert, overtreffen die de eisen die door die specifieke website worden gesteld.”

Anton Theunissen | Ant Communications